Okul Politikamız

Çocuğumun öğretmeni ile nasıl iletişime geçebilirim?

Öğretmenlerimiz her zaman ailelerimizle iletişime açıktır. Gün içerisinde ders saatleri dışarısında telefona cevap verebilirler. Eğer cevap veremiyor ise arama ve mesajlarınıza mutlaka geri dönüş yaparlar. Çok acil durumlarda okul telefonundan arayabilirsiniz. Çocuğunuzun özel bir durumunu konuşmak istiyorsanız okul müdüründen veya öğretmeninizden randevu alarak da görüşme yapabilirsiniz. Ayrıca sınıf öğretmeninin kurduğu Whats-App grubundan gerekli duyurular yapılmaktadır.

Çocuğum hasta ise okula gelebilir mi?

Her çocuğun sağlığı bizim için önemlidir. Eğer çocuk hasta ise evde tutulur. Hastalık sürecini evde geçirmesi çocuğun daha kolay iyileşmesi ve okuldaki diğer çocukların sağlığınında korunması için önemlidir.

       Ateş

       Kusma

       İshal

       Üst solunum yolu rahatsızlıkları

       Her türlü bulaşıcı hastalık gibi durumlar dikate alınmalıdır.

 

Not: Okulumuzda çocuklara ilaç verilmemektedir.

 

Eğer çocuğunuz antibiyotik kullanıyorsa ilk üç gün evde tedavisinin uygulanması, çocuk iyileşmiş ve antibiyotik tedavisi devam ediyor ise antibiyotik saatlerinin evde verilebilecek saatlere ayarlanması gerekmektedir. 

Antibiyotik saatleri okul saatlerine denk geliyor ise ailemiz okula gelip çocuğun ilacını verebilir.

Eğer çocuk okulda hasatalanırsa, hemen aile ile iletişime geçilir,  çocuğun okuldan alınması istenir ve aile gelene kadar gerekli  ilk müdahale yapılır.

Çocuğumun günlük durumunu nasıl takip edebilirim ?

Okulun ilk gününde her çocuk için bir iletişim defteri verilir. Bu defterde sınıf öğretmeni tarafından çocuğun günlük durumu ile ilgili bilgiler ve okul idaresi tarafından gönderilen mektuplar yer alır.  Aileler de bu deftere çocuğuyla ilgili bilgi ve mesajlarını yazabilir. Defterin her gün okunup imzalanması iletişim akışının düzenli olması için önemlidir.

Çocuğumun gelişimi hakkında nasıl bilgi sahibi olacağım?

Çocuğun gelişimini takip edebilmek ve olumlu yönde ilerletebilmek, aile ile iletişim bizim için önemlidir. Eğitim-Öğretim dönemi boyunca, ailelerimizle iki kez çocuklarının gelişim takipleri hakkında toplantılar yapılır.

Aynı zamanda gelişim takip formları gönderilir.

İlk toplantı; Çocuğu tanıma amaçlı, aile ile bilgi alışverişi içerisinde yapılır.

İkinci toplantı; Çocuğun gelişimi hakkında değerlendirme toplantısı şeklinde yapılır.

Aynı zamanda çocuğun yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalar sunulur.

Çocuğunun özel  durumu hakkında görüşme yapmak isteyen ailelerimiz, sınıf öğretmeninden randevu alarak görüşebilirler.