School Policies

Okul saatleri, 08.15’te başlamakta ve  15.15’te sona ermektedir. Çocuğunuzun okula geliş ve gidiş saatine özen göstermeniz önemle rica olunur.

Okul zili 08.15’te çalmakta, yoklama öğrenciler sınıfa girdikten sonra yapılmaktadır. Yoklamayı kaçıran çocuklar, “geç geldi” olarak işaretlenmektedir.

Yoklama:

Günlük olarak her öğrencinin yoklaması alınmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yoklamalar kontrol edilmektedir. Çocuğunuzun gelmeyeceği gün, 09:00’a kadar Okul Sekreterliğine (0392- 6502323) bilgilendirme yapılması gerekmektedir. Çocuğunuz dört günden daha uzun bir süre okula gelmediği takdirde doktor raporu talep edilecektir. İstifra ve ishal hastalığı üzerinden 48 saat geçmesi halinde öğrenci okula gönderilebilir.

Geç Kalma:

Günün sonunda çocuğunuzu almak için geç kalmışsanız, öğrenci, sizin onu almanız için nöbetçi öğretmen nezaretinde nöbet odasında bekliyor olacaktır.  Veli, gecikeceğini bildirmediği takdirde, aile bireyi veya çocuğun bir yakınına ulaşılmaya çalışılmak suretiyle gerekli prosedür uygulanır. Bu durum zaman kaybına sebebiyet vereceğinden dolayı, velilerin gecikecekleri durumlarda bizleri haberdar etmeleri önemle rica olunur.

Hastalık:

Çocuğunuzun herhangi bir sağlık sorunu söz konusuysa bu konuyla ilgili sınıf öğretmenine veya sekreterliğe bilgi vermeyi ihmal etmeyiniz. Örneğin; Alerji, astım, egzama veya gün içerisinde gün içinde etkilenebileceği diğer rahatsızlıklar (burun kanaması vb).

Çocuğunuz okul saatleri içerisinde kendini iyi hissetmiyorsa ve bu durumdan şikayetçiyse sizi arayıp durumu hakkında bilgi vermekteyiz. Sağlık durumunun ciddiyetine bağlı olarak çocuğunuzu okuldan almanız istenebilir.

İlaçlar:

Çocuğunuza verilmek üzere bıraktığınız ilaçlar doktor reçeteli olmalı ve ilaçlar, okul sekreterine teslim edilmelidir. Okulumuzda doğum günü kutlamaları, öğrencilerin alerjik hassasiyetleri sebebiyle yapılmamaktadır.